четвртак, 3. мај 2012.

KAKO PRAVILNO NANETI PARFEM?




Parfem je jedno od velikih zadovoljstava žena (ukoliko je kvalitetan, naravno), a i muškarci ih veoma vole. Kao i sve ostalo, i parfemi i tehnologija njihovog pravljenja menja se s vremenom, tako da pravila koja su nekad važila više nije neophodno slediti.

Ranije se savetovalo da parfem nanesete na sva pulsirajuća mesta (vrat, ručni zglob, može i unutrašnja strana lakta, neki su ga nanosili i na zadnji deo kolena…) ili, na drugi način formulisano, na sva mesta na kojima biste volele da vas ljube. Taj savet je imao odličnu osnovu, jer su tada parfemi proizvođeni tako da je toplota tela potpomagala širenje njihovog mirisa, pa je nanošenje na “pulsirajuće” tačke obezbeđivalo da zamamno mirišete.

Danas je, međutim, tehnologija proizvodnje parfema složenija. Miris se neće samo širiti od vas jednom kada ga nanesete, jer su sada parfemi prilično kompleksne mešavine različitih sastojaka koji će proći kroz različite faze nakon što ih stavite na kožu. Prvo će biti jasni i iskričavi, zatim će se “rastopiti” i postati nežniji i topliji. Ne zavise više od toplote vašeg tela, ne toliko, pa ih nije ni neophodno nanositi samo na mesta gde je puls najizraženiji i odakle bi se nekadašnji parfemi najbolje širili.



Ono što se danas, zapravo, najviše proizvodi i prodaje jesu toaletne vode u spreju, jer su one mnogo blaže, pa ih možete nositi celog dana a da ne izvršite atak na čulo mirisa svakog pored koga prođete. Posledica toga jeste da te toaletne vode možete sasvim slobodno da raspršite po celom telu – ne kao da se kupate u parfemu, s količinom ipak ne treba biti neumeren, ali nije više ni potrebno naneti ih na svega nekoliko tačaka. Nakon što svoj omiljeni miris raspršite po celom telu, za vama će ostajati mirisan – a ipak ne prenapadan, ako ne preterate s količinom – oblak kuda god da prođete.



Izvor: Krstarica