четвртак, 19. април 2012.

NAJROMANTIČNIJE SVETSKE DESTINACIJE


Strasti su nam uspavane? Evo liste najromantičnijih gradova koji će ih svojom pozitivnom energijom probuditi…



 Njujork

Samo su dve reči dovoljne: Seks i grad, a te dve reči jednostavno idu uz Njujork.







Berlin
Berlin je „najzločestiji” evropski grad koji krši sva pravila, pa tako ignoriše i zabranu pušenja u klubovima. Posebno je privlačan za mlađe putnike koji su u potrazi za avanturom.









Pariz

Kome još trebaju opisi Pariza koji je stvoren za ljubav, romantiku i ljubavnike!



Havana

Havana je glavni grad, najveća luka i vodeći trgovački centar Kube, a ako se odlučite za ovu destinaciju, nećete pogrešiti: vintidž vozila, građevine iz kolonijalnog doba, ritam salse koji je sam po sebi dovoljan za buđenje strasti.









Stokholm

Glavni i najveći grad Švedske, hladan na površini, a topao ispod površine – tako ga opisuju. Znate one situacije kada shvatite da ste se zagrejali za nekoga koga poznajete već neko vreme – tako je i s ovim gradom.











Rim

Italijanska prestonica, grad Rim, ima dobre argumente za to što se našla na ovoj listi: neverovatne slikovite fontane, predivni trgovi i dovoljno energije da se lansira raketa! Ukratko, Rim je jedan od najraskalašnijih evropskih gradova.


London

Svaki pravi putnik na svojoj listi mesta koje mora da poseti ima i London, koji je stvoren za istraživanje noćnog života i ostajanja napolju do ranih jutarnjih sati.






Bat


Ne dajte da vas zavaraju skromne fasade ovog grada, jer iza zatvorenih vrata sve se „dimi” od pozitivne energije. Grad uz to slavi i romantiku, a s njim se povezuje i britanska književnica Džejn Ostin, koja je neko vreme u njemu živela.

Sankt Peterburg

Niske temperature su kao stvorene za stiskanje uz nekoga, a teško je odoleti i svim tim votka-barovima koji mame promrzle ljubavnike.


Sevilja

Zabave do kasno u noć, ritam flamenka… Osim toga, Sevilja je danas glavno trgovačko središte južne Španije i obiluje umetničkim blagom, pa je i zbog toga meta mnogih turista.

Tanger


Ovaj marokanski grad začina nekada je bio hedonističko okupljalište pisaca i špijuna iz celog sveta, a još ubrzava puls svakom putniku koji odluči da tamo provede neko vreme.

Venecija

Grad nudi prelepu arhitekturu i ambijente, mnogobrojna mesta puna emocija i romantike, brojne crkve , muzeje, galerije. U gradu se tokom godine desavaju mngoe manifestacije, od kojih je najpozatije filmski festival u Veneciji, Venecijanski bijenale i Venecijanski karneval

Нема коментара:

Постави коментар