четвртак, 19. април 2012.

VEŽBE ZA BOLJE PAMČENJE I PRODUKTIVNOST


Isprobajte vežbe koje jačaju memoriju i pospešuju funkciju moždanih ćelija. Reč je o jednostavnim vežbama koje možete raditi bilo gde i bilo kad.



























Vežba za lakše pamćenje

Naizmenično gledajte levo – desno 30 sekundi. Ovom jednostavnom vežbom uspostavlja se bolja komunikacija između leve i desne hemisfere.







Vežba za čulo dodira

Pokušajte da zatvorite vrata od stana, a da ne gledate u njih. Ili, pronađite pravi ključ u mnoštvu ključeva i pokušajte da ga stavite u bravu.


Vežba za poboljšanje percepcije

Bilo kakva promena podstiče moždane aktivnosti. Posećujte mesta na koja ranije niste bili ili idite na posao zaobilaznim putem zato što novi vizuelni nadražaju stimulišu percepciju.


Vežba za koncentraciju

Ukoliko ste spori, postavite sebi zadatak da se duplo ubrzate. I obrnuto ukoliko vas ne drži mesto, obavljajte poslove na tenane. Ovo je odlična vežba za koncentraciju.


Vežba za jačanje memorije

Dok sedite ispružite desnu nogu, a levu ruku ruku oslonite na vrh stolice. Ruke stavite iza vrata, desni lakat povucite ka kolenu leve noge. Promenite poziciju ruke i noge. Ponovite 5 puta sa svake strane. Ova vežba uspostavlja ravnotežu između dve polovine mozga.

Нема коментара:

Постави коментар