четвртак, 19. април 2012.

STRESAN PODUHVAT KOPANJA PO TAŠNI


Ženske torbe su ili premale pa u njih ništa ne stane ili prevelike a onda je u njima nemoguće pronaći željeni predmet bez “prekopavanja”. Žene, kako se veruje, 76 dana u životu provedu u pretražuju svoje torbice, a intenzivna potraga za novčanikom, ključevima ili drugim važnim predmetima, može da postane izuzetno stresan poduhvat. Naravno da povremeno pretraživanje nije opasno za život, ali žene koje redovno “kopaju po torbi” nepotrebno se izlažu riziku, prenosi portal Welt Online.
Ozbiljnu pretnju predstavlja nošenje velikih i teških torbi na ramenu. Jedna polovina tela je na taj način uvek više opterećena od druge, a posledice su bolovi u mišićima, oštećenje kičme ili nepravilno držanje.
U torbama se često nalaze i uzročnici bolesti. Unutrašnjost torbe plodno je tlo za bakterije koje se okupljaju oko šminke i ostataka hrane. Upravo je šminka koja je u kontaktu s telom, a često se i pozajmljuje, najveći rizični faktor za širenje bakterija.


Žene bi prilikom kupovine trebale da obrate pažnju na dodatne džepove unutar torbe u kojima mogu da drže najpotrebnije predmete, poput ključeva ili telefona. Težina torbe ne bi smela da prelazi 10% telesne težine, a ukoliko je to neizbežno, torbu je potrebno nositi na oba ramena. Poput lične higijene, važna je i higijena torbe – iskorišćene maramice zato odmah treba baciti, a iz torbe redovno izbacivati nepotrebne stvari.

Нема коментара:

Постави коментар